Skraphandler Andersen.

Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

Minneboken

Slik var dagliglivet i Mandal på 1950-tallet. Vi ser her Berdian Andersen som har vært ute etter varer til sin skraphandlerforretning. På kjerra har han med seg dagens fangst. Andersen var kjent for sitt alltid strålende humør, og var en velkjent person i datidens bybilde i Mandal. Bildet er tatt i 1952 like utenfor der kinoen den gang lå. Og vi ser at  Bryggegata på denne tiden var brosteinslagt.

Tekst: Aage A. Wilhelmsen.

 

Egen tekst:

Som man ser av bilde er dette ikke meg. Men til mine foreldre sin ofte store frustrasjon, kunne dette vært meg. Jeg var i min barndom ekstrem til å samle på skit som andre kastet. Spesielt gamle sykler og sykkeldeler. Radioer og tv som var kastet, elsket jeg å skru i små deler for å deretter sette dem sammen igjen. Blader og gamle magasiner var kjelleren hjemme smekk full av. Det endte med at jeg hadde sykkelverksted i boden til pappa og byttebørs i kjelleren. Dessverre opphørte virksomheten i 1982 pga flytting.

Mulig også det genet kom fra bestefar som i en årrekke jobb ved søppelfyllingen i Holskogkilen i Vågsbygd.

Alf Erik

Share This Post On
Shares
Share This