Om Alf

Jeg er Alf Erik Bergstøl Andersen. Født en august dag i 3 etg i en bygård i Østre Strand gate i Kristiansand i 1973. Vokst opp i trygge omgivelser i bydelen Vågsbygd. Første 5 år i Auglandsbukta, deretter 6 år sammen med vår Kronprinsesse i nærheten av Golan høyden, Slettheia.  Før ferden gikk tilbake til Auglandsbukta.

Bestefar satt godt i Oddernes kommunestyre for Arbeiderpartiet, så et politikker gen kom kanskje derfra. Broderen, Steinar, er en aktiv FrP’er i Kristiansand og  etablert fylkespolitiker.

Etter mange år som toppidrettsutøver, avsluttet jeg  karrieren med Norgesmester tittel på sykkel i 1996.  Knut Knutsen sin favoritt øvelse.

Planen var da å begynne politiskolen og opparbeide meg studielån slik alle «fornuftige» studenter gjør. Heldigvis ble jeg fanget av tilbud om fast jobb og fast inntekt like etter karrieren var lagt på hylla. Valget var enkelt.

Etter 5 fantastiske år i Pegasus Kontroll AS havnet jeg i Mandal. Av samme grunn som de fleste andre, som havner i byer de ikke hadde tenkt. Kjærligheten.

Siden 2001 har min kone Nina Bø Egeland og jeg drevet Europris i Mandal. Europris i Brennåsen drev vi også fra 2008 til 1.1. 2015. Nå er all fokus på og i Mandal.

Nina hadde sønnen Sondre fra tidligere og sammen har vi Serina. Nina har gledelig nok begynt å interessere seg enda mer for politikk og stilte i år på nominasjonslisten til FrP.

Jeg ble politisk fanget da jeg ble overtalt til å stille som nr 22 på listen til valget i 2007. Som ukjent kristiansander tenkte jeg det skulle være trygt. Men jeg hadde vel ikke tenkt på at jeg daglig sa «hei» til kanskje flere hundre kunder. De stemte med rett inn i bystyret og karrieren var et faktum. Skjønt det kan kalles karriere da?

På fritiden er det båtliv og hytta på Bortelid som er vår rekreasjon.

nina og meg

Shares
Share This