Et halvt år er passert.

Det er nå 6 måneder og vel så det siden konstitueringen fant sted i bystyre salen. 6 utrolig spennende og motiverende måneder. Det tar tid å bli litt bedre kjent med Mandal kommune og alle de tjenester som leveres til innbyggerne. Kjempe moro å lære masse nytt hver dag. Ta små og store avgjørelser hver dag.

Jeg er vanvittig utålmodig i en del situasjoner. Spesielt situasjoner der man ser at små ting og tiltak kan bety mye for så mange mennesker. For eksempel blir jeg oppgitt når noen byråkrater utenfor vårt  myndighets område i Mandal, klarer å bruke så utrolig mange dårlige argumenter for å ikke bytte ut et par skilt på Skjernøya. Skilt som betyr en tryggere hverdag for barn og ikke minst lette litt på bekymringen til barnas foreldre.

Beslutningsvegring, både hos politikkere, ledere og mellomledere er utfordrende å jobbe med.

Ledere og mellomledere som forsvarer sin egen komfort sone for å legge skjul på manglende kompetanse eller motivasjon til å skape noe som gir resultater finnes i alle kommuner og bedrifter. I private bedrifter byttes de ut.

På rådhuset i Mandal, samt ute på enhetene må jeg si at jeg virkelig føler at ønske om å spille hverandre gode for å utvikle Mandal, levere gode tjenester til innbyggerne og skape et godt arbeidsmiljø virkelig er i god driv. Personlig setter jeg enormt stor pris på de som har sitt arbeidsted på rådhuset, som bidrar til å spille ordføreren god.

Jeg har fortsatt til gode å besøke mange enheter. Beklager til Dere. Jeg kommer…………….

Abdiassis Omar Adil, en 51 år gammel somalier gir også hverdagen en dag pr uke en ekstra motivasjon. Hver gang følger jeg ekstra godt med på klokka for å se om han kommer, at han ikke har glemt avtalene våre. Takk Abdiassis.

Neste innlegg handler om asyl og integrering. Min tale til landsmøte.

 

Alf Erik

 

Share This Post On
Shares
Share This