Enda en enklere hverdag

Siv Jensen kunne tirsdag varsle at hverdagen skal bli enda litt enklere for bryggeriene. 

Bryggerier skal få lov til å informere om produktene sine slik de lenge har bedt om.

– Nå endres reglene i takt med samfunnsutviklingen. Alle vininteresserte har kunnet lese om vin på Vinmonopolets hjemmesider, nå skal ølprodusenter også få lov til å informere om sine produkter, sier Jensen.

Tirsdag besøkte Jensen Haandbryggeriet i Drammen. Der kunne hun fortelle at høringsforslaget om å gjøre det enklere å få nøktern, faktabasert informasjon om bl.a. alkoholholdige drikkers innhold, produksjonsprosesser og produksjonssted vil gjennomføres.

– Dette handler ikke om å åpne opp for ølreklame, men om at bryggerier får lov til å informere på sine egne nettsider om hvilke øltyper de lager.

Regler til bryderi og hinder
– I dag er forskriftene så strenge at bryggerier ikke kan omtale produktene de lager. Det har blant annet gjort det vanskelig for ølinteresserte å skaffe seg relevant informasjon, som alle vininteresserte har hatt lett tilgjengelig via Vinmonopolets nettsider.

– For FrP handler dette om å skape en enklere hverdag. Nå fjerner vi enda noen regler som har vært til bryderi og hinder, sier hun.

Forslaget til ble sendt på høring fra helse- og omsorgsdepartementet i fjor. Jensen varslet at de nye reglene trolig vil være på plass til sommeren.

Bjørn Inge Bergestuen

Share This Post On
Shares
Share This