Dagen er kommet. Spenningen er til å ta og føle på.

Dagen er kommet.

Dagen lokal politikkere rundt om i hele Norge har ventet på. Valg dagen. Dagen da alle innbyggerne i kommunene skal gjøre sin borgerplikt. Gå til valgurnen å gi sin stemme til det partiet og til den personen som man tror er til beste for fylke,  kommunen, innbyggerne og ikke minst seg selv.

I Mandal Fremskrittsparti har vi vært en trofast gjeng som har drevet valg kamp helt siden før sommereferien. En utrolig positiv gjeng som stiller opp på torget, Amfi og ellers hvor det måtte være folk.

Jeg har gått rundt med sommerfugler i magen lenge. Hvem blir største parti? De første målingene var tydelige, FrP var størst. Arbeiderpartiet og Even Sagebakken har fosset frem på siste målinger. Even har gjort en god figur og er en person med stor tillit. All ære.

Høyre har også kommet sterkere mot slutten, mens FrP har stagnert og fått nedgang. Det gjør at spenningen er til å «ta og føle på». I Mandal har velgerne ikke fått informasjon om hvilke samarbeid som er inngått, grunnen er enkel. Det er ikke inngått noe samarbeid. Små partiene ønsker sin kunstneriske frihet. Full respekt. Det er innlysende at Krf gjør opp for seg etter at AP gav dem ordfører for 4 år siden. Men vår dør er likevel åpen, bare bank på først.

På fylkes nivå ser vi tydelige samarbidsavtaler der Høyre og Terje Damman fortsetter ved roret. Tore Askildsen har endret sitt syn og funnet ut at borgelig samarbeid gir Krf den beste politikken, eller var det makten og jobben som fylkesvaraordfører som lokket? Askildsen hadde jo ingen plan B.

Jeg sov noen timer i natt. Kan det ha vært kaka etter min mor sin 60 års dag som romlet?

Søndagen ble brukt sammen med Bergstøl og Andersen slekta. Fullt hus, ingen slåssing.

På valgdagen har jeg valgt å gå på jobb, kunne like gjerne bare stå opp å tusle til jobb i 6 tiden. En regntung morgen som de borgelige håper skal skinne til kvelden. Da skal vi samles en gjeng på ca 50 mennesker. Kose oss med valgmåltid og direkte sendinger på NRK, TV2 og www.valgresultat.no , regjeringens egen resultat siden.

Godt valg folkens. Ikke vær en av dem som velger å sitte hjemme uten å stemme.

Share This Post On
Shares
Share This